رفت و برگشت بازار سهام از کانال 1.6 میلیون واحدی

در حالی که کارشناسان، روند صعودی بازار سرمایه طی روزهای آینده را قطعی می‌دانند، اما بازار سرمایه در روزهایی که درگیر یک مقاومت جدی است، همچنان روند نوسانی دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، بازار سرمایه در هفته پایانی اردیبهشت‌ماه درگیر مقاومت جدی بود که یکبار توانست آن را بشکند، اما باز هم هیجان ایجاد شده در بورس مانع از ماندگاری شاخص کل بازار سهام در کانال 1.6 میلیون واحدی شد.

دلایل مختلفی چون اصلاح نرخ ارز ترجیحی، نوسان دلار، تثبیت قیمت‌های جهانی فلزات اساسی از جمله دلایل رفت و برگشت شاخص کل بورس در هفته گذشته بوده است.

کارشناسان بازار سرمایه انتظار دارند اغلب سهام بازار در محدوده فعلی کمی اصلاح داشته باشند. البته رشد بورس در هفته گذشته در کنار خروج پول حقیقی از بازار سرمایه یک چشم انداز نامطمئن برای یک هفته آینده بازار سهام ایجاد کرده است.

به نظر می‌رسد در مقطع فعلی سرمایه تنها در میان صنایع مختلف گردش کند و سهامداران منتظر پایان اصلاح بورس در هفته پیش رو خواهند بود.

* محدوده نوسان شاخص کل بورس

امید رمضانی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، گفت: با توجه به رشد شاخص کل هموزن بورس در یک ماه گذشته و البته افت آن در دو روز پایانی هفته گذشته، می‌توان گفت: ادامه مسیر شاخص کل هموزن همچنان صعودی خواهد بود. شاخص کل نیز احتمالا در محدوده فعلی خود در جا بزند و روندی خنثی داشته باشد.

وی ادامه داد: حداقل تا ماه آینده شاخص کل رشد یا افت عجیبی نخواهد داشت و محدوده یک میلیون و ۴۸۰هزار واحد تا یک میلیون و۶۵۰هزار واحد محدوده نوسانی در روزهای پیشروی شاخص در کوتاه مدت خواهد بود. با توجه به تغییراتی که در صنعت فلزات اساسی رخ داده، انتظار می‌رود، تقاضای بازار به سمت فلزی‌ها گردش داشته باشد و همچنین با در نظر گرفتن نقدینگی موجود در صنایع کوچک، این صنایع در مقایسه با صنایع بزرگ پیشتاز خواهند بود.

* شاخص واعظی کارآیی ندارد

البته به نظر می‌رسد هنوز بازار سرمایه به تحلیل واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور سابق واکنش منفی دارد. وی در زمان ریزش بازار در سال 99، مدعی شده بود، شاخص کل بورس در کانال 1.6 میلیون واحدی یک مقاومت جدی دارد، اما در آن دوره نیز این تحلیل دوام چندانی نداشت و به سرعت شکسته شد. طی هفته گذشته کارشناسان بازار سرمایه با اشاره به این تحلیل، ناکارآمدی آن را برای بازار سرمایه به اثبات رساندند، هر چند بازار سرمایه اصولا بر اساس دستور کسی کار نمی‌کند و ناشی از تلاقی تحلیل معامله‌گران، انتظارات تورمی و عرضه و تقاضای سهامداران حرکت می‌کند.

* رشد شاخص کل بورس در هفته پایانی اردیبهشت

شاخص کل بورس در هفته گذشته در سه روز رشد کرد و در دو روز باقی مانده با کاهش مواجه شد. روز شنبه این شاخص افزایش 13 هزار و 911 واحدی داشت و در روز یک شنبه با افت پنج هزار و 431 واحد روبرو شد. شاخص کل در روز دوشنبه بازهم روند صعودی داشت و 10 هزار و 821 واحد افزایش یافت. این شاخص در روز سه شنبه رشد 22 هزار واحدی پیدا کرد.

روز چهارشنبه شاخص کل با کاهش 11هزار و 47 واحدی به کانال 1.5 میلیون واحدی بازگشت. در مجموع این شاخص در هفته پایانی اردیبهشت ماه رشد 30 هزار و 478 واحدی داشت و به سطح یک میلیون و 594 هزار و 977 واحدی رسید. بازدهی این شاخص در هفته گذشته مثبت 1.9 درصد بوده است.

* عقب ماندن شاخص کل هموزن از شاخص کل

در هفته پایانی ازدیبهشت ماه بالاخره شاخص کل هموزن از شاخص کل بورس عقب ماند و رشد کمتری را تجربه کرد. شاخص کل هموزن در روز شنبه رشد 6 هزار و238 واحدی داشت و روز یکشنبه نیز افزایش 325 واحدی پیدا کرد. روز دوشنبه صعود چهار هزار و  252 واحدی را ثبت کرد و  در روز سه شنبه با افت هزار و 415 واحدی روبرو شد.

روز چهارشنبه شاخص کل هموزن کاهش پنج هزار و 186 واحدی پیدا کرد و در مجموع هفته افزایش چهار هزار و 214 را برای سهامداران به ثبت رساند. بازدهی شاخص کل هموزن در این هفته مثبت 0.96 درصد بوده است و هم اکنون این شاخص در سطح 442 هزار و 623 واحدی قرار دارد.

* رشد ارزش معاملات بورس

میانگین ارزش کل معاملات بورس در هفته پایانی اردیبهشت ماه نسبت به هفته پیش از آن با رشد دو هزار و 340 واحدی روبرو شد و به عدد 42 هزار و 980 میلیارد تومان افزایش یافت.

میانگین ارزش معاملات خرد در هفته گذشته با رشد 20 درصدی نسبت به هفته پیش از آن به عدد هفت هزار و 370 واحدی رسید.

حال باید منتظر ماند و دید بازار سرمایه در هفته پیش رو کدام سمت را برای مسیر انتخاب می‌کند. در صورتی که بازار سهام از هیجان خالی شود و سهامداران براساس ارزندگی اقدام به معامله کنند، می‌توان امیدوار بود، بورس در هفته اول خردادماه با روند صعودی همراه شود.

انتهای پیام/

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه