استاد مؤسسه امام خمینی: مخالفان، بدون مطالعه آثار علامه مصباح به ایشان نسبت ناروا می‌دهند

استادیار مؤسسه امام خمینی(ره) گفت: متأسفانه بسیاری از مخالفان مرحوم علامه مصباح اشراف کاملی نسبت به آثار استاد ندارند و گاهی بدون استناد به متن مشخصی موضوعی را به ایشان نسبت می‌دهند که حقیقت ندارد.

حجت‌الاسلام قاسم شبان‌نیا، استادیار مؤسسه امام خمینی و از شاگردان و تقریرکنندگان دروس مرحوم مصباح یزدی، درمورد اهمیت مطالعه آثار و کتب علامه محمدتقی مصباح یزدی به خبرنگار حوزه اندیشه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد گفت: درباره مرحوم مصباح اگر قرار باشد نکته‌ای را بیان کنم این است که در آثار علامه و همچنین سیره عملی ایشان شاهد که یک منظومه فکری و اندیشه‌ای مشخصی هستیم. به طور مثال مباحث سیاسی و حقوقی بیان شده از سوی مرحوم مصباح یزدی مبتنی بر یک معرفت‌شناسی خاص و مشخص است.

آثار مرحوم مصباح فکر کردن را می‌آموزند

وی افزود: همین منظومه فکری مشخص از مرحوم مصباح یک شخصیت ممتاز ساخت. ایشان از مسائل مبنایی معرفت‌شناسی، هستی‌شناسی و خداشناسی پُلی می‌زند به مباحث نظری سیاسی و حقوقی و مطالب خود را عرضه می‌کند تا راه‌حلی برای چالش‌ها یافته شود. شاید این که رهبری از ایشان به عنوان استاد فکر تعبیر کردند و جوانان را ترغیب ساختند که آثار مرحوم علامه مصباح را مطالعه کنند همین نظم و انسجام فکری و هندسه اندیشه‌ای ایشان باشد. خواندن آثار علامه مصباح یزدی این فرصت را فراهم می‌کند تا افراد بنا به همان منظومه، فکرکردن را بیاموزند و در اندیشیدن به یک چارچوب مشخص نائل شوند.

بسیاری از مخالفان مرحوم مصباح بدون مطالعه آثار ایشان نسبت‌های ناروا به ایشان می‌دهند

این استاد حوزه و دانشگاه اشاره داشت: متأسفانه امروزه بسیاری از مخالفان مرحوم علامه مصباح که در مناظرات و برنامه‌های تلویزیونی هم حاضر می‌شوند و در مورد ایشان به گفت‌وگو می‌پردازند اشراف کاملی نسبت به آثار علامه نداشته و گاهی بدون استناد به متن مشخصی موضوعی را به علامه نسبت می‌دهند که حقیقت ندارد، به طور مثال می‌گویند ایشان معتقد به جمهوری اسلامی نیست، بلکه حکومت اسلامی را قبول دارد. همچنین بیان می‌کنند که مرحوم علامه مصباح مخالف رأی مردم بوده و نظرات جامعه نسبت به موضوعات را بی‌اهمیت می‌دانستند. در پاسخ باید گفت این افراد ناگزیند که آثار مرحوم مصباح را با دقت و اشراف بخوانند تا با حقیقت آرا و نظراتشان آشنا شوند. 

معرفی سه کتاب خواندنی از مرحوم مصباح درمورد سیاست

شبان‌نیا اشاره کرد: یکی از آثار قابل توجه مرحوم مصباح کتاب «حقوق و سیاست در قرآن» است. این کتاب در حقیقت مباحثی است که علامه در دهه 60 مطرح ساخته بود. مرحوم مصباح گرچه در این کتاب دموکراسی را نفی می‌کند، اما طرحی را ارائه می‌دهد که اساس شروع حکومت را از مردم دانسته و در آن مردم یک مشارکت صددرصدی دارند. 

او ادامه داد: کتاب دیگر مرحوم مصابح نظریه سیاسی در اسلام است. پس از ماجرای دوم خرداد و هجوم یکباره به برخی ارزش‌های اسلامی و دینی فضایی به وجود آمد که کمتر کسی جرأت می‌کرد وارد فضای اندیشه شود و این گفتمان رقیب را به چالش بکشد. مرحوم مصباح با بیان دروس و جلسات مبنای نظری سیاست در اسلام را بیان کرد که بعدها به عنوان یک کتاب به چاپ رسید. ایشان در این مباحث شبهات مطرح شده را پاسخ گفته و جریان رقیب را نقد می‌کند. 

این استاد حوزه افزود: از جمله آثار برجسته مرحوم مصباح یزدی که درمورد نظریه ولایت فقیه است، کتاب حکیمانه‌ترین حکومت نام دارد. در این اثر، علامه مصباح به موضوعاتی نظیر چالش‌های حکومت، کارآمدی، ولایت‌فقیه و لزوم آن و... پرداخته است. این کتاب مفصل به بحث ولایت‌فقیه پرداخته و ضمناً مرحوم مصباح در این اثر به برخی شبهات مربوط به جمهوری اسلامی پاسخ گفته است. 

پایان پیام/

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه